Peruwiański grill | warsztaty kulinarne

  • Peruwiański grill | warsztaty kulinarne
  • Peruwiański grill | warsztaty kulinarne
  • Peruwiański grill | warsztaty kulinarne
  • Peruwiański grill | warsztaty kulinarne
  • Peruwiański grill | warsztaty kulinarne
Lokalizacja: Warszawa
Czas trwania całej usługi: 4-5 godzin
Wybierz wariant cenowy:
Do koszyka Dodaj do ulubionych
Cechy oferty:
voucher ważny 12 miesięcy darmowa wymiana szybka dostawa 30 dni na zwrot

Absolutnie niesamowita kuchnia rodem z egzotycznego Peru, kraju o największej na świecie liczbie stref klimatycznych! Kilka tysięcy gatunków ziemniaków i chilli, nieznane nigdzie indziej odmiany kukurydzy... 

Podczas kursu prowadzący odczarują tak dobrze znanego w Polsce ziemniaka - poznasz różne odmiany, charakterystykę i sposoby przygotowania. Odkryjesz oryginalne peruwiańskie produkty i przyprawy, a wszystko to w akompaniamencie zaskakujących historii prosto z Peru! Szkolenia poprowadzą Doris i Marek – rodowita Peruwianka i jej mąż chemik, który zmiksuje naukę z kulinariami.           

Na szkoleniu będziesz pracować w maksymalnie 3-osobowych grupach, a każdy z uczestników weźmie czynny udział w przygotowaniu wszystkich potraw. Dzięki temu podziałowi w trakcie 4-godzinnego kursu możesz uzyskać całą niezbędną wiedzę oraz przyrządzić określoną liczbę dań. 

W programie:

  • Anticuchos de corazon  – szaszłyki z wołowych serc
  • Pollo a la parrilla – grillowany kurczak przyprawiony po peruwiańsku
  • Anticuchos de mariscos  – szaszłyki z owoców morza
  • Anticuchos vegetarianos – szaszłyki wegetariańskie
  • Papas y yucas a la parrilla  con crema huancayna  – grillowane ziemniaki oraz maniok podawane z sosem serowo-paprykowym
  • Ensalada „solterito” – orzeźwiająca peruwiańska sałatka do grilla

 

O organizatorze:

Instytut sztuki kulinarnej  to szkoła gotowania na warszawskim Mokotowie – 4 studia kulinarne z oddzielną pracownią cukierniczą, profesjonalny zespół trenerów i asystentów, 9 lat doświadczenia na rynku, najwyższej jakości produkty z własnego importu (produkty etniczne) i gospodarstwa (produkty lokalne).

Od 2007 roku organizują szkolenia profesjonalne i amatorskie, układają menu dla restauracji, szkolą kucharzy, organizują eventy dla firm, pokazy gotowania, cateringi oraz piszą książki kulinarne.

Ich kursy gotowania to nic innego jak kilka godzin nauki, dobrej zabawy oraz obcowania ze smakiem. Przygotowali je zarówno dla profesjonalistów, amatorów, jak i entuzjastów gotowania w domowym zaciszu. Słuchacze nabywają wiedzę na temat poszczególnych kuchni i uczą się krok po kroku jak przygotować prezentowane potrawy, własnoręcznie je gotując. Warsztaty zawsze prowadzone są przez doświadczonych kucharzy i znawców kuchni świata, którzy w przyjemny sposób zapoznają uczestników z wiedzą teoretyczną i praktyczną na temat gotowania.

 

Daj się porwać kulinarnej przygodzie i poczuj się jak w egzotycznym Peru!

Miejsce usługi
Miejsce usługi

Warszawa, ul. Postępu 5 "Skład Bananów"

Warunki pogodowe
Warunki pogodowe

Pogoda nie ma wpływu na realizację usługi

Czas
Czas

4-5 godzin

Przeznaczenie prezentu
Przeznaczenie prezentu

1 osoba

Rezerwacja
Rezerwacja

Dane kontaktowe do Organizatora widoczne będą na zakupionym Voucherze.

Okres ważności
Okres ważności

12 miesięcy od daty nabycia

Dodatkowe informacje
Dodatkowe informacje

Na realizację usługi weź ze sobą wydrukowany voucher

Odzież
Odzież

Wygodny ubiór

OPINIE

Prawdziwi klienci. Autentyczne przeżycia. Szczere opinie.