Kurs sushi I stopnia w Warszawie
Masz dość oklepanych i powtarzalnych podarunków? Próbujesz pokazać prezentowemu banałowi, że nie dasz sobie w kaszę dmuchać, ale on nie odpuszcza? Niech sobie dmucha… w sushi nie ma kaszy, tylko ryż! Kurs sushi I stopnia to profesjonalny i zarazem fascynujący wstęp do świata prawdziwej kulinarnej magii. Rulony wypełnione ryżem oraz rybą nie są jedynie daniem, lecz odmianą gastronomicznego artyzmu. To zarówno idealny prezent dla kobiety czy mężczyzny, jak i odskocznia od codziennego kotleta czy niedzielnego rosołu.
Informacje o realizacji
Bez zapoznania się z historią i filozofią tej japońskiej sztuki kulinarnej trudno o należne poszanowanie tradycji oraz produktów, z jakimi przychodzi pracować sushimasterom. Z tego względu osobę obdarowaną czeka solidna porcja wiedzy teoretycznej, będącej wstępem do praktyki, a zarazem tłem w procesie przygotowywania idealnego ryżu do sushi. Kursanci posiądą umiejętności właściwego doboru składników oraz odpowiedniego krojenia poszczególnych produktów tak, aby stworzyć przy ich pomocy estetyczną kompozycję. Każdy z uczestników samodzielnie przygotuje: hosomaki, futomaki, uramaki oraz nigiri i skomponuje na ich bazie własny wyjątkowy zestaw sushi.

Instytut Sztuki Kulinarnej, ul. Postępu 5, Warszawa (budynek Skład Bananów) (ShowOnMap)
CloseMap

Pogoda nie ma wpływu na realizację usługi.

4- 5 godzin

1 osoba

Dane kontaktowe do Organizatora widoczne będą na zakupionym Voucherze.

12 miesięcy od dnia nabycia

Wymagana wcześniejsza rezerwacja. Na realizację weź ze Sobą voucher podarunkowy. Przy rezerwacji podaj Organizatorowi numer kuponu. Kursy odbywają się weekendy. Zmienić datę kursu można najpóźniej na 5 dni przed jego rozpoczęciem, w przeciwnym razie karta podarunkowa przepada | Na realizację weź wydrukowany voucher.

Wygodny ubiór, w którym czujesz się dobrze
Tutaj możesz zadać pytanie dotyczące prezentu.
Inni klienci oglądali również
Więcej propozycji partnera


Prawdziwi klienci. Autentyczne przeżycia. Szczere opinie.