Strona wykorzystuje pliki cookies i wtyczki sieci społecznościowych w celu zapewnienia sprawnego działania strony, analizy aktywności odwiedzających i dostarczania spersonalizowanych reklam. Możesz zarządzać plikami cookies w ustawieniach. Więcej informacji w Polityce prywatności.
Ocena 4,7 (ponad 4000 recenzji) Łatwe przedłużenie i wymiana Ważny przez 12 miesięcy Prezenty dla firm F.A.Q. Punkty sprzedaży Pomoc
Mój Voucher
Ulubione

Warsztaty kuchni francuskiej w Warszawie


Lokalizacja: Warszawa
Czas trwania całej usługi: 4-5 godzin
Voucher: 1 os.
349,00

Odbierz 34,90 zł w Klubie Lojalnościowym

Wybierz wariant cenowy:
Do koszyka
Cechy oferty:
Cena niższa lub taka sama jak u organizatora Voucher ważny 12 miesięcy od dnia nabycia E-voucher w 1 minutę Łatwe przedłużenie i wymiana

Zapraszamy na kulinarną podróż do Francji, której kuchnia jest znana i ceniona na całym świecie. Kuchnia francuska jest delikatna, lekka, wysublimowana i fantazyjna, jej bazą są świeże produkty kupowane na lokalnych straganach, które stanowią o wysokim poziomie kuchni i kucharza. Choć powszechnie kojarzymy ją z żabimi udkami, ślimakami i pieczonymi kasztanami, kuchnia francuska to doskonałe ryby i owoce morza, świetnej jakości mięsa, zjawiskowe sery i wyjątkowa kultura kosztowania wina.

Warsztaty gotowania kuchni francuskiej to 4 godziny rozpieszczania podniebienia nowatorskimi wydaniami klasycznych dań, wzbogacone solidną porcją wiedzy. Na początek uczestnicy zapoznają się z bogatą historią i specyfiką kuchni francuskiej i jej kontekstem kulturowym. W części praktycznej kursanci poznają podstawy klasycznych technik krojenia, nauczą się sposobów obróbki oraz gotowania wybranych mięs oraz owoców morza, a także będą mieli okazję sprawdzić się pod okiem trenera w sztuce aranżacji talerza. Całość dopełni wspólna kulinarna uczta!

 

Prezent zawiera:

  1. Wykład teoretyczny, obejmujący składniki kuchni, filozofię, zasady i tradycje.
  2. Omówienie surowców potrzebnych do przygotowania potraw.
  3. Część praktyczna – przygotowywanie 5 potraw dostosowanych do sezonu
  4. Wspólną degustację przyrządzonych potraw.

 

Menu poglądowe:

  • Anges a cheval – ostrygi zawinięte w bekon i grillowane podane na grzance z chałki
  • Moules mariniere – małże duszone w białym winie, czosnku, chilli, pietruszce, podane z bagietką
  • Królik w sosie musztardowym podawany z chrupiącą bagietką
  • Sałata z lekkim vinaigrette, figami i aromatyczną gorgonzolą
  • Creme brulee z pomarańczą
Miejsce usługi
Miejsce usługi

Instytut Sztuki Kulinarnej, ul. Postępu 5, Warszawa (budynek Skład Bananów) (ShowOnMap)


CloseMap
Czas
Czas

4-5 godzin

Przeznaczenie prezentu
Przeznaczenie prezentu

1 osoba

Rezerwacja
Rezerwacja

Dane kontaktowe do Organizatora widoczne będą na zakupionym Voucherze.

Okres ważności
Okres ważności

12 miesięcy od dnia nabycia

Dodatkowe informacje
Dodatkowe informacje

Kursy odbywają się w tygodniu. Zmienić datę kursu można najpóźniej na 5 dni przed jego rozpoczęciem, w przeciwnym razie karta podarunkowa przepada | Na realizację weź wydrukowany voucher.

Pytania i odpowiedzi

Tutaj możesz zadać pytanie dotyczące prezentu.

Pytanie:
Dzień dobry kiedy i w jakich godzinach te warsztaty się odbędą ? Czy to indywidualne zajęcia ?
Anna
|
2023-11-19
Odpowiedź:
Terminy ustalane są bezpośrednio z organizatorem. Zajęcia odbywają się w grupach.
Administrator
Czy ta informacja była dla ciebie pomocna? Tak Nie
OPINIE

Prawdziwi klienci. Autentyczne przeżycia. Szczere opinie.

5.0 1 - ilość oddanych głosów

5 punktów 100%

4 punkty 0%

3 punkty 0%

2 punkty 0%

1 punkt 0%

So

Zweryfikowany użytkownik

Sonia

Zweryfikowany użytkownik

5.0

2023-08-28 Czy ta recenzja była dla ciebie pomocna? Tak Nie