Strona wykorzystuje pliki cookies i wtyczki sieci społecznościowych w celu zapewnienia sprawnego działania strony, analizy aktywności odwiedzających i dostarczania spersonalizowanych reklam. Możesz zarządzać plikami cookies w ustawieniach. Więcej informacji w Polityce prywatności.
Ocena 4,7 (ponad 4000 recenzji) Łatwe przedłużenie i wymiana Ważny przez 12 miesięcy Prezenty dla firm F.A.Q. Punkty sprzedaży Pomoc
Mój Voucher
Ulubione

Kuchnia peruwiańska w Warszawie


Lokalizacja: Warszawa
Czas trwania całej usługi: 4- 5 godzin
Voucher: 1 os.
349,00

Odbierz 34,90 zł w Klubie Lojalnościowym

Wybierz wariant cenowy:
Do koszyka
Cechy oferty:
Cena niższa lub taka sama jak u organizatora Voucher ważny 12 miesięcy od dnia nabycia E-voucher w 1 minutę Łatwe przedłużenie i wymiana

Materialny podarunek to droga do powtarzalności, a z prezentem dobrze pójść chociaż o krok dalej. Tak się składa, że Instytut Sztuki Kulinarnej idzie z tym dalej o tysiące kilometrów, wszak taka odległość dzieli Polskę i Peru. Ten bogaty kulturowo kraj sąsiadujący z Oceanem Spokojnym ma do zaoferowania całą paletę smaków, których nie sposób doświadczyć w kuchni Europejskiej. Specyficzne gatunki produktów oraz niecodzienne łączenie przypraw czynią potrawy z tej części świata prawdziwymi „rodzynkami” światowej sztuki gastronomicznej. Voucher na warsztaty kuchni peruwiańskiej w Warszawie umożliwi komuś z Twoich bliskich wniknięcie do świata potraw wywodzących się z Ameryki Południowej.

Informacje o realizacji

Osoby prowadzące kurs to zarówno miłośnicy gastronomicznego rzemiosła, jak i doświadczeni profesjonaliści, którzy łączą merytorykę oraz wyjątkowy dar do przekazywania wiedzy. Voucher na warsztaty kuchni peruwiańskiej to przede wszystkim trafiony pomysł na prezent dla kobiety lub mężczyzny umiłowanych w jedzeniu oraz ciekawych świata!

Podstawą kuchni peruwiańskiej są ziemniaki (ponad 80 odmian). Nie bez powodu Peru jest ojczyzną ziemniaka. Kuchnia andyjska pozwala smakoszom delektować się również dużym bukietem różnych odmian kukurydzy, fasoli oraz zboża andyjskiego, takiego jak quinua, guiwicha i kaniwa. 

Delikatesem jest tutaj świnka morska (Cavia cutleri). Do przysmaków na wybrzeżu należy także wszelkiego rodzaju i wielkości żyjątka morskie, od krewetek do ogromnego żółwia morskiego włącznie. Będąc w Peru warto spróbować tradycyjnych specjałów, np. świeżych trucha (pstrągi), anticuchos (potrawa z serc wołowych) czy pieczeni z alpaki i lamy. 


Miejsce usługi
Miejsce usługi

Instytut Sztuki Kulinarnej, ul. Postępu 5, Warszawa (budynek Skład Bananów) (ShowOnMap)


CloseMap
Warunki pogodowe
Warunki pogodowe

Pogoda nie ma wpływu na realizację usługi.

Czas
Czas

4- 5 godzin

Przeznaczenie prezentu
Przeznaczenie prezentu

1 osoba

Rezerwacja
Rezerwacja

Dane kontaktowe do Organizatora widoczne będą na zakupionym Voucherze.

Okres ważności
Okres ważności

12 miesięcy od dnia nabycia

Dodatkowe informacje
Dodatkowe informacje

Wymagana wcześniejsza rezerwacja. Na realizację weź ze Sobą voucher podarunkowy. Przy rezerwacji podaj Organizatorowi numer kuponu. Warsztaty odbywają się od poniedziałku do piątku.

Pytania i odpowiedzi

Tutaj możesz zadać pytanie dotyczące prezentu.

OPINIE

Prawdziwi klienci. Autentyczne przeżycia. Szczere opinie.