Warsztaty kuchni indyjskiej w Warszawie
Kurs kuchni indyjskiej to orientalna podróż w głąb kuchni dalekiego wschodu, ale też podróż w głąb siebie i własnego ciała. Przyprawy i zioła kuchni indyjskiej znane są na całym świecie od tysięcy lat, a ich zdrowotne właściwości to tylko początek fenomenu kuchni indyjskiej.
Szkolenie poprowadzi Tapinder Sharma – hindus z Punjab, restaurator, właściciel sieci restauracji indyjskich Ganesh, wegetarianin i pasjonat zdrowej, odpowiednio skomponowanej i naprawdę nieźle doprawionej kuchni. Prywatnie fantastyczny, otwarty, pełen charyzmy i pasji prowadzący, który podczas kursu przekaże Wam nie tylko ogromną wiedzę na temat swojej rodzimej kuchni, ale wprowadzi Was w niesamowity świat kultury indyjskiej.
Prezent zawiera:
- Wykład teoretyczny, obejmujący składniki kuchni, filozofię, zasady i tradycje.
- Omówienie surowców potrzebnych do przygotowania potraw.
- Część praktyczna – przygotowywanie 5 potraw dostosowanych do sezonu
- Wspólną degustację przyrządzonych potraw.
Menu poglądowe:
Omlet indyjski
Bread Pakora - smażony chleb z nadzieniem ziemniaczanym
Dhania Chutney (sos ze świeżej kolendry)
Gotowanie ryżu basmati (z finalnym przyrządzeniem Jerra Basmati)
Punjabi Chole – tradycyjne danie punjabskie z cieciorki
Dal Tadka – potrawka z żółtej soczewicy
Mango lassi – napój jogurtowy z mango

Instytut Sztuki Kulinarnej, ul. Postępu 5, Warszawa (budynek Skład Bananów) (ShowOnMap)
CloseMap

3-4 godziny

1 osoba

Dane kontaktowe do Organizatora widoczne będą na zakupionym Voucherze.

12 miesięcy od dnia nabycia

Wymagana wcześniejsza rezerwacja. Na realizację weź ze Sobą voucher podarunkowy. Przy rezerwacji podaj Organizatorowi numer kuponu. Kurs odbywa się w tygodniu. Zmienić datę kursu można najpóźniej na 5 dni przed jego rozpoczęciem, w przeciwnym razie karta podarunkowa przepada. Wielkość grupy do 18 osób.
Tutaj możesz zadać pytanie dotyczące prezentu.
Inni klienci oglądali również
Podobne prezenty
Więcej propozycji partnera


Prawdziwi klienci. Autentyczne przeżycia. Szczere opinie.