Warsztaty cukiernicze w Warszawie
W ramach warsztatów cukierniczych osoba obdarowana voucherem nabędzie praktycznych umiejętności przyrządzania słodkich przysmaków, takich jak: bezy, desery, które udekorują stół podczas imprez z rodziną lub znajomymi, nauczy się jak upiększyć tort maślanymi kwiatami oraz przyrządzi wegańskie słodkości.
Wybierz jeden z kursów dostępny w ramach vouchera:
-
Warsztaty pieczenia bez
Beza jest idealna jako samodzielny deser i dodatek do innych słodkości. Kurs nauczy Cię jak przygotować jeden z najpopularniejszych i najsmaczniejszych deserów - tort Pavlova z kremem i lekkim musem owocowym. Poznasz tajniki przyrządzania mini bez metodą szwajcarską i stworzysz swój własny zestaw bez do dekoracji. Ponadto dowiesz się jak zadbać o utrzymanie kształtu wypieków, a także jak uzyskać idealną biel i kruchość bezy.
-
Słodki stół z warsztatami stylizacji i fotografowania telefonem
Kurs podda Ci pomysły jak zaskoczyć gości czymś prostym, smacznym i zarazem nieoczywistym. Umiejętność, która będzie jak znalazł na wieczór panieński, baby shower czy urodziny. Dowiedz się jak przygotować przepyszne i pięknie wyglądające desery. Poznaj smartfonowe tricki jak uwiecznić swoje słodkie wypieki, tak aby znalazły uznanie nie tylko w gronie znajomych i rodziny, ale również w social mediach!
-
Dekoracja tortu kwiatami maślanymi
Precyzyjna dekoracja ciast i tortów to nie lada wyczyn dla każdego cukiernika. Dlaczego maślane kwiaty? Ponieważ charakteryzują się wyjątkową trwałością, kuszącym wyglądem i są całkowicie jadalne. W ramach zajęć przygotujesz własny tort i ozdobisz go kompozycją z wybranych kwiatów na bazie maślanego kremu. Poznasz tajniki przygotowania kremu o wyglądzie m.in. kwiatu róży, piwonii, margerytki, klematisa, a także liści. Dowiesz się jak przygotować, przechowywać i jak stworzyć piękne kwiaty maślane, które ozdobią tort. Aby Twój tort przybrał odpowiednią kompozycję, opanujesz techniki jego barwienia, korzystania z tylek dekoratorskich oraz poznasz sposoby wyciskania pożądanego kształtu. Od aranżu po odpowiednie umocowanie maślanych kwiatów na torcie.
-
Wegańskie desery
W trakcie kursu opanujesz technikę przygotowania deserów bez użycia odzwierzęcych komponentów – jajek, czy masła. Jak się okazuje, wegańskie desery są równie smaczne i proste w przygotowaniu. W trakcie warsztatów oprócz techniki dowiesz się czym zastąpić jajka, mleko oraz cukier i poznasz zasady pracy z zamiennikami. Nauczysz się przygotowywać kremy do tortów, a także poznasz różnorodne składniki niezbędne przy wypiekach wegańskich np. rodzaje mąk również te bez glutenu. Kurs jest doskonałym pomysłem dla osób, które nie mogą bądź nie chcą spożywać produktów pochodzenia zwierzęcego oraz dla tych, które poszukują niestandardowych rozwiązań kulinarnych bez względu na to, czy są amatorami, czy mają już za sobą pierwsze kroki w tworzeniu deserów.
Informacje na temat kursu:
- Kursanci pracują w maksymalnie 3-osobowych grupach.
- Każdy z uczestników bierze czynny udział w przygotowaniu wszystkich potraw.
- Szkolenia przeprowadzane są z zachowaniem zasad bezpieczeństwa również tych związanych z epidemią koronawirusa.
- Czas trwania kursu: 4 godziny.

Instytut Sztuki Kulinarnej, ul. Postępu 5, Warszawa (budynek Skład Bananów) (ShowOnMap)
CloseMap

Pogoda nie ma wpływu na realizację usługi.

4 godziny

1 osoba

Dane kontaktowe do Organizatora widoczne będą na zakupionym Voucherze.

12 miesięcy od nabycia

Wymagana wcześniejsza rezerwacja. Na realizację weź ze Sobą voucher podarunkowy. Dokładne terminy kursów uzyskasz bezpośrednio u Organizatora.
Tutaj możesz zadać pytanie dotyczące prezentu.
Inni klienci oglądali również
Podobne prezenty

Zweryfikowany użytkownik
Alex
Zweryfikowany użytkownik
2022-12-20 Czy ta recenzja była dla ciebie pomocna? Tak Nie
Więcej propozycji partnera


Prawdziwi klienci. Autentyczne przeżycia. Szczere opinie.