Strona wykorzystuje pliki cookies i wtyczki sieci społecznościowych w celu zapewnienia sprawnego działania strony, analizy aktywności odwiedzających i dostarczania spersonalizowanych reklam. Możesz zarządzać plikami cookies w ustawieniach. Więcej informacji w Polityce prywatności.
Ocena 4,7 (ponad 4000 recenzji) Łatwe przedłużenie i wymiana Ważny przez 12 miesięcy Prezenty dla firm F.A.Q. Punkty sprzedaży Pomoc
Mój Voucher
Ulubione

Kurs kuchni arabskiej w Warszawie


Lokalizacja: Warszawa
Czas trwania całej usługi: 4-5 godzin
Voucher: 1 os.
349,00

Odbierz 34,90 zł w Klubie Lojalnościowym

Wybierz wariant cenowy:
Do koszyka
Cechy oferty:
Cena niższa lub taka sama jak u organizatora Voucher ważny 12 miesięcy od dnia nabycia E-voucher w 1 minutę Łatwe przedłużenie i wymiana

Mówi się, że grunt to dobra zabawa, a przecież nie da się gotować bez gruntu pod nogami! Voucher na warsztaty kulinarne z kuchni arabskiej w Warszawie to doskonała podbudowa do gastronomicznej różnorodności w niesamowicie klimatycznej atmosferze! Bliskowschodnia kultura zrodziła tysiące niezwykłych dań. Niewyczerpana kreatywność kucharzy z tej części świata przywędrowała do Europy wiele lat temu, ale dopiero teraz powędruje do serca kogoś z Twoich bliskich.

Przebieg warsztatów

Podczas części teoretycznej osoba obdarowana zostanie wprowadzona sekrety bliskowschodniej kultury, której poznanie jest niezbędne do zrozumienia tamtejszej kuchni. Organizatorzy opowiedzą o najczęściej używanych składnikach, produktach, technikach gotowania, tradycjach kulinarnych oraz nauczą uczestnika samodzielnego przyrządzania najpopularniejszych arabskich dań.

Na szkoleniach kursanci pracują w maksymalnie 3-osobowych grupach i każdy z uczestników bierze czynny udział w przygotowaniu wszystkich potraw. Dzięki temu podziałowi w trakcie 4-godzinnego kursu instruktor jest w stanie przekazać całą niezbędną wiedzę oraz przyrządzić określoną liczbę dań.  Jednocześnie tam, gdzie jest to możliwe, uczestnicy wykonują pracę indywidualnie.

Prezent zawiera:

  1. Wykład teoretyczny, obejmujący składniki kuchni, filozofię, zasady i tradycje.
  2. Omówienie surowców potrzebnych do przygotowania potraw.
  3. Część praktyczna – przygotowywanie 5 potraw dostosowanych do sezonu
  4. Wspólną degustację przyrządzonych potraw. 

Menu poglądowe:

  • Jebrah – roladki z marynowanych liści winogron nadziewane ryżem i wołowiną
  • Hummus – tradycyjna pasta na bazie pasty sezamowej i ciecierzycy podawana z arabskim chlebem
  • Tabbouleh - sałatka z natki pietruszki, kaszy burgul i warzyw
  • Kebbeh - zapiekanka z tatara wołowego z kaszą burgul, aromatycznymi przyprawami i orzechami
  • Falafel – smażone kotleciki z ciecierzycy i aromatycznych przypraw
  • Mamoul - półkruche ciasteczka w formie mini babeczek z nadzieniem daktylowym


Miejsce usługi
Miejsce usługi

Instytut Sztuki Kulinarnej, ul. Postępu 5, Warszawa (budynek Skład Bananów) (ShowOnMap)


CloseMap
Warunki pogodowe
Warunki pogodowe

Pogoda nie ma wpływu na realizację usługi.

Czas
Czas

4-5 godzin

Przeznaczenie prezentu
Przeznaczenie prezentu

1 osoba

Rezerwacja
Rezerwacja

Dane kontaktowe do Organizatora widoczne będą na zakupionym Voucherze.

Okres ważności
Okres ważności

12 miesięcy od dnia nabycia

Dodatkowe informacje
Dodatkowe informacje

Wymagana wcześniejsza rezerwacja. Na realizację weź ze Sobą voucher podarunkowy. Przy rezerwacji podaj Organizatorowi numer kuponu. Kurs odbywa się od poniedziałku do piątku.

Pytania i odpowiedzi

Tutaj możesz zadać pytanie dotyczące prezentu.

OPINIE

Prawdziwi klienci. Autentyczne przeżycia. Szczere opinie.

5.0 1 - ilość oddanych głosów

5 punktów 100%

4 punkty 0%

3 punkty 0%

2 punkty 0%

1 punkt 0%

Ma

Zweryfikowany użytkownik

Magda

Zweryfikowany użytkownik

5.0

2021-04-09 Czy ta recenzja była dla ciebie pomocna? Tak Nie