Warsztaty kuchni marokańskiej ISK

  • Warsztaty kuchni marokańskiej ISK
  • Warsztaty kuchni marokańskiej ISK
  • Warsztaty kuchni marokańskiej ISK
  • Warsztaty kuchni marokańskiej ISK
  • Warsztaty kuchni marokańskiej ISK
Lokalizacja: Warszawa
Czas trwania całej usługi: 4-5 godzin
Wybierz wariant cenowy:
Do koszyka Dodaj do ulubionych
Cechy oferty:
voucher ważny 12 miesięcy darmowa wymiana szybka dostawa 30 dni na zwrot

KURS KUCHNI MAROKAŃSKIEJ: VEGE MAROKO

Wspaniała kuchnia Maroka to kulinarna mieszanka z wpływami Berberów, Fenicjan, Arabów, Hiszpanów, Żydów sefardyjskich i Francuzów. Paleta przypraw, kolorów i wyrazistych smaków. Podczas tego fantastycznego szkolenia zgłębisz tajniki przygotowywania marokańskich potraw w wersji wegańskiej i wegetariańskiej.

W przepięknych naczyniach do tagine przygotujesz aromatyczne dania, poznasz techniki ich przyrządzania oraz właściwego przygotowywania naczynia, odpowiedni dobór przypraw, ziół i warzyw. A do tego podasz najlepszy marokański chleb i obłędny kuskus.

Szkolenie poprowadzą Jalil i Dorota Hadrami – szef kuchni pracujący obecnie w restauracji Gaba & Garçons w Hali Koszyki ze swoją żoną, specjalistką i pasjonatką kulinariów i kultury Maroka.

Na szkoleniu będziesz pracować w maksymalnie 3-osobowej grupie, a każdy z uczestników weźmie czynny udział w przygotowaniu wszystkich potraw. Dzięki temu podziałowi w trakcie 4-godzinnego kursu możesz uzyskać całą niezbędną wiedzę oraz przyrządzić określoną liczbę dań. 

W programie:

  • CHLEB MAROKAŃSKI Z MĄKĄ GRAHAM
  • ZAALUK (pasta do chleba z bakłażana)
  • TACKTOUKA MARQUA AROMATYCZNA SAŁATKA Z KUSKUSU
  • SOCZEWICA Z WARZYWAMI
  • HARRIRA (zupa)
  • TAGIN KEFTA PO WEGETARIAŃSKU

 

O organizatorze:

Instytut sztuki kulinarnej to szkoła gotowania na warszawskim Mokotowie – 4 studia kulinarne z oddzielną pracownią cukierniczą, profesjonalny zespół trenerów i asystentów, 9 lat doświadczenia na rynku, najwyższej jakości produkty z własnego importu (produkty etniczne) i gospodarstwa (produkty lokalne).

Od 2007 roku organizują szkolenia profesjonalne i amatorskie, układają menu dla restauracji, szkolą kucharzy, organizują eventy dla firm, pokazy gotowania, cateringi oraz piszą książki kulinarne.

Ich kursy gotowania to nic innego jak kilka godzin nauki, dobrej zabawy oraz obcowania ze smakiem. Przygotowali je zarówno dla profesjonalistów, amatorów, jak i entuzjastów gotowania w domowym zaciszu. Słuchacze nabywają wiedzę na temat poszczególnych kuchni i uczą się krok po kroku jak przygotować prezentowane potrawy, własnoręcznie je gotując. Warsztaty zawsze prowadzone są przez doświadczonych kucharzy i znawców kuchni świata, którzy w przyjemny sposób zapoznają uczestników z wiedzą teoretyczną i praktyczną na temat gotowania.

 

Daj się porwać kulinarnej przygodzie!

Miejsce usługi
Miejsce usługi

Warszawa, ul. Postępu 5 "Skład Bananów"

Warunki pogodowe
Warunki pogodowe

Pogoda nie ma wpływu na realizację usługi

Czas
Czas

4-5 godzin

Przeznaczenie prezentu
Przeznaczenie prezentu

1 osoba

Rezerwacja
Rezerwacja

Dane kontaktowe do Organizatora widoczne będą na zakupionym Voucherze.

Okres ważności
Okres ważności

12 miesięcy od daty nabycia

Dodatkowe informacje
Dodatkowe informacje

Na realizację usługi weź ze sobą wydrukowany voucher

Odzież
Odzież

Strój dowolny

OPINIE

Prawdziwi klienci. Autentyczne przeżycia. Szczere opinie.