Warsztaty kuchni meksykańskiej w Warszawie
Jeszcze przed przyjazdem Hiszpanów do Ameryki, dietą tamtejszych ludzi, była głównie kukurydza, fasola, Chili i dynia. Kuchnia meksykańska, modyfikowana przez wprowadzanie nowych produktów spożywczych, przywiezionych z Europy w czasie hiszpańskiej kolonizacji, jest teraz jedną z najbogatszych i prawdopodobnie najsmaczniejszych kuchni świata. Odkryj ją z nami!
Prezent zawiera:
- Wykład teoretyczny, obejmujący składniki kuchni, filozofię, zasady i tradycje.
- Omówienie surowców potrzebnych do przygotowania potraw.
- Część praktyczna – przygotowywanie 5 potraw dostosowanych do sezonu
- Wspólną degustację przyrządzonych potraw.
Menu poglądowe:
- Sopa Azteca - zupa z pomidorami, serem, avocado i krojoną tortillą.
- Arroz Rojo - ryż z warzywami po meksykańsku
- Pollo en mole poblano - kurczak w sosie czekoladowym mole poblano i sezamem
- Cochinita Pibil - wieprzowina w sosie z chilli guajillo, Achiote i pomarańczy, zawijana w tortille.
- Sos xni-pec z habanero i limonką
- Narilla de nuez - deser cynamonowo - waniliowy z orzechami włoskimi
Instytut Sztuki Kulinarnej, ul. Postępu 5, Warszawa (budynek Skład Bananów) (ShowOnMap)
CloseMap
Pogoda nie ma wpływu na relizacje
4 godziny
1 osoba
Dane kontaktowe do Organizatora widoczne będą na zakupionym Voucherze.
12 miesięcy od dnia nabycia
Wymagana wcześniejsza rezerwacja. Na realizację weź ze Sobą voucher podarunkowy. Przy rezerwacji podaj Organizatorowi numer kuponu. Kursy odbywają się w tygodniu. Zmienić datę kursu można najpóźniej na 5 dni przed jego rozpoczęciem, w przeciwnym razie karta podarunkowa przepada.
Strój w którym czujesz się swobodnie.
Tutaj możesz zadać pytanie dotyczące prezentu.
Prawdziwi klienci. Autentyczne przeżycia. Szczere opinie.