Superprezenty.pl korzysta z czterech głównych typów plików cookie.
Kontynuując przeglądanie, zgadzasz się na użycie obowiązkowych plików cookies. Możesz również zaakceptować użycie innych plików cookies. Administrator danych "Super Prezenty sp. z.o.o." Możesz zmienić swoje preferencje tutaj Polityka prywatności.
Potwierdź wybrane
Ocena 4,7 (ponad 4000 recenzji) Łatwe przedłużenie i wymiana Ważny przez 12 miesięcy Prezenty dla firm F.A.Q. Punkty sprzedaży Pomoc
Mój Voucher
Dostawca Pijalnia Czekolady M.Pelczar

Grupowe warsztaty czekoladowe na Podkarpaciu

Rzeszów (okolice)
90 minut
425,00
Odbierz w Klubie Lojalnościowym42,50 zł
Wybierz wariant cenowy:
Wybierz ilość
Płatność możliwa tylko przy zakupie e-vouchera
  • Cena niższa lub taka sama jak u organizatora

  • Voucher ważny 12 miesięcy od dnia nabycia

  • E-voucher w 1 minutę

  • Łatwe przedłużenie i wymiana

  • 1 minuta
  • Dostawa 1-3 dni
  • 2-3 dni robocze
  • * 0 zł dla zamówień od 149 zł
  • 1-3 dni robocze
  • * 0 zł dla zamówień od 149 zł
  • 1 dzień roboczy dla zamówień złożonych do 14:00
  • Czas realizacji: 1 godz. od złożenia zamówienia (w godzinach otwarcia punktu handlowego)

To niesamowite, że spośród wszystkich dróg do zdobycia ludzkiego serca pierwsze miejsce wiodą… drogi pokarmowe. Czekolada wiedzie prym jako najbardziej legendarny, ikoniczny oraz kultowy smakołyk w dziejach. Choć jednak raczymy nią swoje podniebienia niemal przez całe życie, to tajniki wykonania królowej łakoci wciąż pozostają nieznane dla ogromnej części społeczeństwa.  Voucher na grupowe warsztaty z tworzenia czekolady to doskonały prezent dla przyjaciół, a nawet pomysł na spotkanie integracyjne. W trakcie zajęć osoby uczestniczące w przeżyciu przespacerują swoje zmysły po miejscu nadziewanym ciekawostkami i pożytkiem wiedzy. Warto dodać, że atmosfera panująca podczas zajęć wykazuje znakomite właściwości terapeutyczne dla umysłów zaprzątniętych codziennymi drobnostkami.

Warsztaty odbywają się zgodnie z zaplanowanym programem, który obejmuje teoretyczne oraz praktyczne informacje na temat sztuki wykonywania czekolady.

Program warsztatów z tworzenia czekolady

  1. historia czekolady,
  2. historia Firmy M.Pelczar Chocolatier,
  3. pierwsza degustacja czekolad w trakcie trwania prezentacji,
  4. prezentacja 3 metrowego drzewa kakaowca,
  5. plantacje kakao i miejsca upraw,
  6. proces produkcji czekolady od ziarna do tabliczki,
  7. prezentacja ziarna kakao z różnych zakątków świata,
  8. odgadywanie różnych nut smakowych występujących w czekoladzie,
  9. prezentacja maszyn i urządzeń do produkcji czekolady,
  10. produkcja czekolady na żywo,
  11. prezentacja największej czekoladowej fontanny w Polsce,
  12. wylewanie lizaków czekoladowych (każdy robi swojego i zabiera go ze sobą),
  13. wylewania i zdobienie tabliczek czekoladowych (każdy robi swoją i zabiera ją ze sobą),
  14. druga degustacja czekolad (NIESPODZIANKA),
  15. wspólne zdjęcie w fotobudce w kształcie robota z właścicielem Mirosławem Pelczarem Mistrzem Polski Cukierników,
  16. zdjęcia pamiątkowe w magicznym kapeluszu,
  17. kino z filmem: “Pochodzenie kakao i Historia kakao i czekolady“ (czas trwania filmu ok 25 minut),
  18. Wybijanie pamiątkowej monety,
  19. Kino 3D z filmem Chocolate Factory – wyjątkowa projekcja filmu przygotowanego specjalnie dla naszej Pijalni Czekolady!

 

Ważne informacje

  • Pijalnia Czekolady M.Pelczar ul. Rynek 18, 38-420 Korczyna

  • Pogoda nie ma wpływu na realizację usługi.

  • 90 minut

  • 5 lub 10 osób

  • Dane kontaktowe do Organizatora widoczne będą na zakupionym Voucherze.

  • 12 miesięcy od dnia nabycia

Inne informacje

Wymagana jest wcześniejsza rezerwacja. Przy rezerwacji podaj Organizatorowi 6-cio cyfrowy numer kuponu. Na realizację zabierz ze sobą voucher podarunkowy.

Pijalnia i muzeum czekolady M.Pelczar Chocolatier w Korczynie to wyjątkowe miejsce w stylu starej fabryki czekolady – jedyna w takim stylu w Polsce i całej Europie. Właścicielem jest Mistrz Polski Cukierników – Mirosław Pelczar. Ta podkarpacka manufaktura czekolady oferuje zarówno degustacje smakołyku, jak również zajęcia traktujące o procesie wyrabiania czekolady. Tym, co charakteryzuje tę działalność na tle innych, jest wnikliwe podejście do kwestii technicznych oraz łączenie merytoryki z doskonałą oprawą; degustacje oraz warsztaty odbywają się w kameralnych wnętrzach, a osoby tworzące firmę wykazują się zaangażowaniem i dbałością o przebieg prowadzonych przeżyć.