Strona wykorzystuje pliki cookies i wtyczki sieci społecznościowych w celu zapewnienia sprawnego działania strony, analizy aktywności odwiedzających i dostarczania spersonalizowanych reklam. Możesz zarządzać plikami cookies w ustawieniach. Więcej informacji w Polityce prywatności.
Ocena 4,7 (ponad 4000 recenzji) Łatwe przedłużenie i wymiana Ważny przez 12 miesięcy Prezenty dla firm F.A.Q. Punkty sprzedaży Pomoc
Mój Voucher
Ulubione
Dostawca Ogólnopolska Szkoła Barmanów

Szkolenie barmańskie pierwszego stopnia

Warszawa, Kraków, Poznań, Wrocław, Aglomeracja Śląska, Łódź, Wiele lokalizacji, Białystok, Bydgoszcz, Gdańsk, Katowice, Kielce, Lublin, Rzeszów, Szczecin, Toruń
4 dni po 7,5 godziny
1 os.
949,00
Odbierz w Klubie Lojalnościowym94,90 zł
Wybierz wariant cenowy:
Wybierz ilość
  • Cena niższa lub taka sama jak u organizatora

  • Voucher ważny 12 miesięcy od dnia nabycia

  • E-voucher w 1 minutę

  • Łatwe przedłużenie i wymiana

  • 1 minuta
  • Dostawa 1-3 dni
  • 2-3 dni robocze
  • * 0 zł dla zamówień od 149 zł
  • 1-3 dni robocze
  • * 0 zł dla zamówień od 149 zł
  • 1 dzień roboczy dla zamówień złożonych do 14:00
  • 1 godz.*
  • 4-6 dni

Fascynujesz się sztuką barmańska? Lubisz eksperymentować i bawić się smakiem? Od dziś Twoje drinki i koktajle nie muszą być nudne i monotonne. Jeśli pragniesz nauczyć się czegoś nowego i zaskoczyć swoich gości to KURS BARMAŃSKI I STOPNIA jest stworzony dla Ciebie!

 

Kurs barmański I stopnia to nie tylko praktyczna nauka tworzenia koktajli i drinków, ale także teoretyczna nauka tajników tego fascynującego zawodu. Dzięki niemu możesz odkryć swoją nową pasję, a może nawet nowy sposób na życie?

 

Program kursu (zajęcia teoretyczne 20% i praktyczne 80%):

  1. Historia miksologii, prekursorzy światowej miksologii, miksologia klasyczna a flair.
  2. Sylwetka barmana, charakterystyka pracy barmana w różnych typach lokali gastronomicznych.
  3. Prezentacja sprzętu barmańskiego i typów szkła barowego, miary barowe.
  4. Technologia napojów alkoholowych, towaroznawstwo alkoholowe, historia, charakterystyka, klasyfikacje i znane marki poszczególnych rodzajów alkoholi: wódka czysta, wódki gatunkowe, gin, brandy, koniak, armaniak, calvados, brandy de jerez, grappa, likiery, bittery, whisky (szkocka, irlandzka, amerykańska, kanadyjska, japońska), rum, cachaça, tequila, mezcal, absynt, wino musujące, wino wzmacniane, wermuty.
  5. Zasady profesjonalnej degustacji i oceny alkoholi.
  6. Przyrządzanie koktajli na bazie wyżej wymienionych alkoholi metodami: building, shaking, stiring, throwing.
  7. Zasady serwowania napojów mieszanych.
  8. Striped drinks: przyrządzanie shotów warstwowych różnymi metodami.
  9. Classic cocktails i modern classic cocktails.
  10. Podawanie płonącego likieru sambuca.
  11. Podawanie absyntu.
  12. Koktajle na bazie wina musującego.
  13. Zaawansowane techniki dekorowania drinków przy pomocy różnych składników, np.: carambola, physalis, kumquat, pitaja, marakuja, maraski, ananas, kiwi, banan, cytryny, limonki, pomarańcze, winogrona, melon, arbuz, granat, rozmaryn, suszone cytrusy, rabarbar i inne.
  14. Drinki na bazie świeżych owoców przyrządzane przy użyciu muddlera lub blendera.
  15. Sposoby podawania tequili.
  16. Drinki efektowne i płonące (Rainbow  Shots, Lamborghini Flaming).
  17. Free pouring (nalewanie odpowiednich porcji alkoholu "z ręki", bez użycia miarek barowych).
  18. Ergonomia pracy za barem, speed flair, jak pracować szybko i wydajnie, przygotowanie stanowiska barowego.
  19. Working flair – jak uczynić pracę bardziej efektowną i widowiskową.
  20. Specyfika szukania pracy w gastronomii – jak znaleźć satysfakcjonującą pracę w dobrych lokalach: na co zwracać uwagę podczas przygotowania CV, rozmowy kwalifikacyjnej, dnia próbnego.
  21. Podstawy wiedzy o winie, podawanie wina.
  22. Obsługa gościa przy barze i na sali: psychologia sprzedaży, sposoby zwiększania wartości rachunku.
  23. Piwo, nalewanie i serwowanie piwa.
  24. Najnowsze trendy w światowej miksologii: infuzje alkoholowe, przyrządzanie bezalkoholowych syropów i kordiałów, wędzenie koktajli, kule lodowe, miksologia molekularna, żelki alkoholowe, pianki, sferyfikacja, jadalne gąbki, ciekły azot i suchy lód.
  25. Koncerny alkoholowe: portfolio/kontrakty/negocjacje.

 

Kurs trwa 4 dni. Otrzymasz również książkę "Alkohole w Polsce i na świecie - przewodnik barmana".

Certyfikat:  po zdaniu egzaminu otrzymasz Certyfikat Barmana I Stopnia w języku polskim i angielskim (każdy certyfikat posiada unikalny hologram, który uniemożliwia jego podrobienie). 

 

Ważne informacje

  • Warszawa, Katowice, Gdańsk, Wrocław, Kraków, Poznań, Łódź, Szczecin, Lublin, Rzeszów, Białystok, Toruń, Bydgoszcz, Kielce.

  • Pogoda nie ma wpływu na realizację usługi

  • 4 dni po 7,5 godziny

  • 1 osoba

  • Dane kontaktowe do Organizatora widoczne będą na zakupionym Voucherze.

  • 12 miesięcy od dnia nabycia

  • Strój wygodny

Inne informacje

Wymagana wcześniejsza rezerwacja. Na realizację weż ze sobą voucher podarunkowy.

Ogólnopolska Szkoła Barmanów to renomowane i certyfikowane centrum szkoleniowe, prowadzące kursy barmańskie I i II stopnia, a także szkolenia menadżerskie oraz gastronomiczne w 5 największych polskich miastach. Kadra specjalistów prowadzących zajęcia skupia się na wymaganiach stawianych przez najbardziej cenione lokale usługowe, co okazuje się gwarantem solidnego przygotowania do zawodu i zyskania przewagi na potencjalnym rynku pracy. Prezent w postaci szkolenia w tym miejscu okaże się najwyższym dowodem zainteresowania pasjami bliskiej osoby.

4.0
(1 - ilość oddanych głosów)
5 punktów
0
4 punkty
1
3 punkty
0
2 punkty
0
1 punkt
0
Be
Beata
Zweryfikowany użytkownik
4.0
· 2021-11-11