Szkolenie baristyczne z certyfikatem

  • Szkolenie baristyczne z certyfikatem
  • Szkolenie baristyczne z certyfikatem
  • Szkolenie baristyczne z certyfikatem

Lokalizacja: Warszawa
Czas trwania całej usługi: 16 godzin (4 dni)
Wybierz wariant cenowy:
Do koszyka Dodaj do ulubionych
Cechy oferty:
voucher ważny 12 miesięcy darmowa wymiana szybka dostawa 30 dni na zwrot

Nie wyobrażasz sobie dnia bez kawy? Teraz masz okazję nauczyć się jak ją profesjonalnie przygotowywać!

 

Celem szkolenia jest:

  • kompleksowe przygotowanie do pracy w kawiarni
  • pozyskanie informacji na temat uprawy owocu kawowca - zielonego ziarna
  • nauka przygotowywania kaw czarnych metodami przelewowym, tj. drip, chemex, aeropress itp.
  • opanowanie 3 podstawowych wzorów na kawie, tj. serce, rozeta, tulipan - technika latte art
  • pozyskanie wiedzy na temat prawidłowej sprzedaży w pracy w segmencie HoReCa - techniki sprzedaży

 

Program szkolenia (zajęcia praktyczne 70%, zajęcia teoretyczne 30%):

1. “droga owocu kawowca - od sadzonki, po filiżankę”

  • historia kawy - podstawowe informacje
  • kraje - regiony
  • gatunki
  • odmiany
  • uprawa owocu kawowca
  • budowa owocu kawowca
  • metody zbioru, metody obróbki, proces palenia

2. organizacja miejsca pracy

3. customer service

4. espresso - punkt wyjścia w pracy baristy

  • historia
  • zasada 4 M niegdyś i dziś
  • młynek - budowa
  • działanie, rodzaje i właściwa eksploatacja
  • ekspres do kawy - budowa, działanie, rodzaje i właściwa eksploatacja
  • zrozumienie procesu ekstrakcji, parametry, pod ekstrakcja, nad ekstrakcja, ocena sensoryczna
  • kalibracja młynka
  • analiza procesu ekstrakcji,

5. mleko

  • rodzaje mleka
  • skład mleka
  • proces pienienia

6. przygotowywanie kaw mlecznych

7. latte art

  • freepour - serce, rozeta, tulipan
  • eatching - tworzenie wzorów za pomocą różnych dodatków, takich jak: latte art pen, sos czekoladowy, posypki, barwniki spożywcze itp.

8. poprawna eksploatacja sprzętu;

9. metody przelewowe alternatywne: drip, chemex, aeropress, syfon itp.

10. techniki sprzedaży.

 

Materiały:  otrzymasz autorskie materiały szkoleniowe, które pozwolą Ci utrwalić zdobytą wiedzę.

 

Certyfikat: po zdaniu egzaminu otrzymasz certyfikat y w języku polskim i angielskim.

 

Wykładowca:  Arkadiusz Domurad jest trenerem baristów z 9-letnim doświadczeniem. Na swoim koncie  posiada ponad 1200 wyszkolonych kursantów. Wśród nich znajdziesz m.in. zwycięzców prestiżowych imprez branżowych, np. zwyciężczyni Olimpiady Kawy 2017 i zwyciężczyni Sowa Cafe Cup 2016.

 

Dlaczego powinieneś wybrać ten kurs?

  • kompleksowe przygotowanie do pracy w kawiarni
  • szkoła baristów należąca do Speciality Coffee Association
  • dwuetapowy egzamin - pozytywny wynik upoważnia do zdobycia międzynarodowego certyfikatu
  • każdy kurs uwzględnia praktyczny warsztat z palenia kawy
  • rozbudowany moduł – Techniki Sprzedaży
  • szkolenie organizowane jest we współpracy z Story Coffee Roasters i HorArt HoReCa Academy Poland.

 

Dla kogo:

  • osoby bez doświadczenia chcące rozpocząć pracę w kawiarni;
  • osoby posiadające podstawowe umiejętności pracy baristy;
  • osoby mające podstawowe informacje na temat owocu kawowca.

 

    

Miejsce usługi
Miejsce usługi

Warszawa

Warunki pogodowe
Warunki pogodowe

Pogoda nie ma wpływu na realizację usługi

Czas
Czas

16 godzin (4 dni)

Przeznaczenie prezentu
Przeznaczenie prezentu

1 osoba

Rezerwacja
Rezerwacja

Dane kontaktowe do Organizatora widoczne będą na zakupionym Voucherze.

Okres ważności
Okres ważności

12 miesięcy od daty nabycia

Dodatkowe informacje
Dodatkowe informacje

Na realizację usługi weź ze sobą wydrukowany voucher

Odzież
Odzież

Strój dowolny

OPINIE

Prawdziwi klienci. Autentyczne przeżycia. Szczere opinie.