Strona wykorzystuje pliki cookies i wtyczki sieci społecznościowych w celu zapewnienia sprawnego działania strony, analizy aktywności odwiedzających i dostarczania spersonalizowanych reklam. Możesz zarządzać plikami cookies w ustawieniach. Więcej informacji w Polityce prywatności.
Ocena 4,7 (ponad 4000 recenzji) Łatwe przedłużenie i wymiana Ważny przez 12 miesięcy Prezenty dla firm F.A.Q. Punkty sprzedaży Pomoc
Mój Voucher
Ulubione

Warsztaty Kulinarne - Kuchnia Hiszpańska


Lokalizacja: Poznań (okolice)
Czas trwania całej usługi: 3-4 godziny
Voucher: 1 os.
349,00

Odbierz 34,90 zł w Klubie Lojalnościowym

Wybierz wariant cenowy:
Do koszyka
Cechy oferty:
Cena niższa lub taka sama jak u organizatora Voucher ważny 12 miesięcy od dnia nabycia E-voucher w 1 minutę Łatwe przedłużenie i wymiana

Przeżyj niezapomnianą kulinarną przygodę po świecie hiszpańskich smaków, biorąc udział w warsztatach kulinarnych. Pod okiem doświadczonego szefa kuchni Adriana Stojewskiego! Poznasz tajniki kuchni hiszpańskiej, podszlifujesz swoje umiejętności i nauczysz się przyrządzać zupełnie nowe potrawy.

Informacje dotyczące oferty

Oferowane warsztaty podzielone są na różne bloki tematyczne i różne regiony. Dostępność terminów zawsze podana jest na stronie internetowej partnera. Do wyboru m.in.:

  1. Tajemnice kuchni Kraju Basków:

W programie menu:

  • Pintxo: Pintxo de mar y montaña – baskijska odpowiedź na tapas, czyli połączenie morza i gór, w postaci pintxo z krewetką i długodojrzewającą szynką Serrano.
  • Tapas: Rabas – kalmary skrojone w paski, w chrupiącej panierce, danie typowe dla północnej Hiszpanii.
  • Zupa: Porrusalda Vizcaina – pochodząca z Kraju Basków aromatyczna zupa na bazie bulionu warzywnego z karmelizowanymi porami i zblendowanymi ziemniakami.
  • Danie główne: Bacalao al pil pil – ikona baskijskich smaków, czyli dorsz konfitowany w oliwie z oliwek z dodatkiem czosnku i ostrej papryczki.
  • Deser: Goxua de Pais Vasco – deser skomponowany z bitej śmietany, biszkoptów, aksamitnego kremu waniliowego z karmelizowanym cukrem.
  • Napój: La sidra – orzeźwiający cydr naturalny pochodzący z Gór Kantabryjskich.
  1. Kuchnia Wysp Kanaryjskich: W programie menu:
  • Tapas: Salpicón de mariscos – kolorowa mieszanka owoców morza i warzyw skąpana w wyrazistej salsie.
  • Tapas: Papas Arrugadas – gotowane ziemniaczki z chrupiącą skórką z soli, przystawka, którą spotkamy na wszystkich wyspach Archipelagu Wysp Kanaryjskich.
  • Sos: Mojo Picón – pikantny sos tworzony na bazie oleju, octu i czerwonych ostrych papryczek, stanowi idealne uzupełnienie wielu kanaryjskich przekąsek m.in. do papas arrugadas.
  • Sos: Mojo Verde – zielony sos na bazie kolendry, kuminu, ostrej papryki czy oliwy z oliwek extra virgen, kolejna ikona.
  • Danie główne: Conejo en Salmorejo – marynowany królik w aromatycznym sosie z tymianku, czosnku, kuminu, papryki wędzonej i białego wina.
  • Napój: Barraquito – wielowarstwowa kawa z Wysp Kanaryjskich z mleczkiem skondensowanym i nieoczywistym akcentem w postaci likieru.
  1. Najlepsze hiszpańskie tapas:

W programie menu:

  • Pulpo a la gallega – ośmiornica z regionu słynącego z najlepszych owoców morza w całej Hiszpanii – Galicji.
  • Tortilla de patatas – omlet z ziemniaków będący prawdziwą kulinarną ikoną Hiszpanii. Potrawa urzeka prostotą składników, które tworzą niepowtarzalny smak!
  • Croquetas de Jamón Serrano – przekąska dla fanów dojrzewającej szynki serrano, chrupiące z zewnątrz i rozpływające się w środku krokieciki, urzekające kremowym nadzieniem.
  • Chorizo al sidra – kulinarny symbol Asturii, połączenie orzeźwiającego cydru z kiełbaskami chorizo.
  • Sos: Sos alioli – puszysty i aromatyczny sos z czosnku, soku z cytryny, soli i oleju. Znany w Hiszpanii od Costa Brava do Costa del Sol, a także w innych regionach Basenu Morza Śródziemnego, jak Prowansja czy Sycylia. Idealny dodatek do wielu hiszpańskich tapas, w tym tortilli de patatas!
  • Napój: Sangría – nie ma bardziej idealnego połączenia niż hiszpańskie tapas i pełna temperamentu sangria z czerwonego wina oraz owoców.
  1. Kuchnia słonecznej Andaluzji:

W programie menu:

  • Zupa: Ajo Blanco – tradycyjny chłodnik z migdałów i czosnku, typowy dla 3 andaluzyjskich prowincji (Granady, Malagi i Almerii), mający arabskie korzenie.
  • Tapas: Albondigas en salsa de tomate – jedno z najpopularniejszych andaluzyjskich tapas, mięsne pulpeciki w sosie z pomidorów.
  • Tapas: Tortilla de camarones – złociste placuszki z krewetek koktajlowych z najstarszego miasta Europy Zachodniej – Kadyksu.
  • Deser: Arroz con leche – najpopularniejszy deser wśród Hiszpanów, na bazie ryżu i mleka poddanego infuzji ze skórki z pomarańczy i kory cynamonu.
  • Napój: Rebujito – to koktajl, który z wina jerez/sherry o orzeźwiającym cytrynowo-limonkowym smaku. Rebujito to popularny napój w całej Andaluzji, choć szczególne kojarzony z Fiesta de Abril w Sewilli.
  1. Kuchnia słonecznego Lewantu:

W programie menu:

  • Tapas: Patatas bravas i patatas con alioli – Proste i wyjątkowe tapas, smażone ziemniaczki w ostrym sosie paprykowym, a także czosnkowym sosie z Lewantu.
  • Sałatka: Ensalada Murciana – Sałatka z Murcji, czyli Ogrodów Europy , której historia przyrządzania ma ponad 200 lat. Składająca się z pomidorów, tuńczyka, czarnych oliwek, cebuli, jajka i oliwy z oliwek.
  • Danie główne: Paella Mixta – Słynna potrawa z Walencji, ryż aromatyzowany szafranem, sofrito i niezwykłe połączenie owoców morza i mięsa.
  • Deser: Ensaïmadas – Pochodzący z Majorki tradycyjny wypiek z ciasta drożdżowego w kształcie ślimaka, pieczony i posypywany cukrem pudrem. Idealny dodatek do kawy lub sam jako deser!
  • Napój: Sangría – nie ma nic bardziej idealnego jak połączenie hiszpańskiego tapas z pełną temperamentu sangrią z czerwonego wina i owoców.

 

UWAGA: Rezerwacji prosimy dokonywać od poniedziałku do piątku w godzinach 9:00-17:00. Rezerwacja odwołana później niż 2 dni przed planowaną realizacją będzie skutkować uznaniem vouchera za zrealizowany.

 

Warsztaty odbywają się w grupie min. 10 osobowej. W przypadku nie zebrania odpowiedniej liczby uczestników ustalany jest termin zgodny z harmonogramem Organizatora.

Miejsce usługi
Miejsce usługi

Akademia Gotowania "The Best Food" ul. Dąbrowskiego 7, Poznań

Warunki pogodowe
Warunki pogodowe

Pogoda nie ma wpływu na realizację usługi.

Czas
Czas

3-4 godziny

Przeznaczenie prezentu
Przeznaczenie prezentu

1 osoba

Rezerwacja
Rezerwacja

Dane kontaktowe do Organizatora widoczne będą na zakupionym Voucherze.

Okres ważności
Okres ważności

12 miesięcy od dnia nabycia

Dodatkowe informacje
Dodatkowe informacje

Rezerwacji prosimy dokonywać od pon-pt w godz.9-17. W razie możliwości odpowiadamy na e-maile także w weekendy. Rezerwacja odwołana później niż 2 dni przed planowaną realizacją skutkować będzie uznaniem vouchera za zrealizowany. Warsztaty odbywają się w grupie min. 10 osobowej. W przypadku nie zebrania odpowiedniej liczby uczestników ustalany jest termin zgodny z harmonogramem Organizatora.

Odzież
Odzież

Wygodny ubiór w którym czujesz się dobrze

Pytania i odpowiedzi

Tutaj możesz zadać pytanie dotyczące prezentu.

OPINIE

Prawdziwi klienci. Autentyczne przeżycia. Szczere opinie.