Manufaktura Czekolady to jedyny w Polsce zakład, w którym czekolada jest produkowana ręcznie, bezpośrednio z ziarna kakaowca. W manufakturze możesz spełnić swoje własne, czekoladowe marzenia!
1. Każdy dostaje własny fartuch czekoladniczy
2. Wspólne robienie masy pralinowej
3. Wykład z pokazem multimedialnym o robieniu pralin
4. Każdy uczestnik tworzy własną tabliczkę czekolady mlecznej 100g
5. Prezentacja na ekranie całego procesu powstawania czekolady – od plantacji do tabliczki
6. Kubek gorącej czekolady dla każdego uczestnika
7. Degustacja ziarna kakao
8. Degustacja 3 rodzajów czekolad
9. Pokaz ręcznego temperowania czekolady na blacie granitowym
10. Nauka temperowanie czekolady na blacie granitowym profesjonalnymi narzędziami
11. Tworzenie własnej tabliczki zatemperowaną przez siebie czekoladą 100 g
11. Lepienie pralin 10 sztuk
12. Oblewanie pralin zatemperowaną wcześniej czekoladą
13. Ozdabianie pralin owocami, orzeszkami, ciasteczkami
14. Pakowanie pralin
15. Każdy uczestnik pakuje zrobioną przez siebie tabliczkę czekolady i zabiera do domu
Warsztaty organizowane w pierwszę sobotę miesiąca.
Warszawa ul.Marszałkowska 9/15
Pogoda nie ma wpływu na realizację usługi
2 godziny
1 osoba
Dane kontaktowe do Organizatora widoczne będą na zakupionym Voucherze.
12 miesięcy od daty nabycia
Wiek uczestników 12+
Strój wygodny