Kurs Sushi I stopnia

  • Kurs Sushi I stopnia
  • Kurs Sushi I stopnia
  • Kurs Sushi I stopnia
  • Kurs Sushi I stopnia
  • Kurs Sushi I stopnia
Lokalizacja: Warszawa
Czas trwania całej usługi: 4 do 5 godzin
Wybierz wariant cenowy:
Do koszyka Dodaj do ulubionych
Cechy oferty:
voucher ważny 12 miesięcy darmowa wymiana szybka dostawa 30 dni na zwrot

Kurs sushi I stopnia obejmuje:

1. Pokaz multimedialny

- Wprowadzenie: specyfika kuchni japońskiej, zasady japońskiej sztuki kulinarnej;

- Historia Sushi i Sushi dziś;

- Style i formy sushi;

- Surowce: dokładne omówienie z uwzględnieniem lokalnych zamienników (w tym: ryby, owoce morza, ryż, ocet ryżowy, wodorosty, warzywa, sos sojowy, wasabi, imbir itd);

 2. Szkolenie praktyczne

- Przygotowanie surowców (krojenie ryb i owoców morza, krojenie warzyw);

- Przygotowanie składników przetworzonych (gotowanie ryżu, sporządzenie zaprawy, zaprawianie ryżu, smażenie omleta Tamago);

- Pokaz przygotowywania sushi : Nigiri, Hosomaki, Futomaki, Uramaki;

- Dobór składników wg zasad japońskikiej harmonii;

- Trening uczestników, samodzielne przygotowanie poszczególnych form;

- Nauka krojenia i aranżacji talerza;

- Nauka jedzenia pałeczkami, dobre maniery przy japońskim stole;

- Degustacja.

 Zapewniamy wszelkie składniki, materiały szkoleniowe, przybory oraz zastawę.

 Kursy prowadzone są z wykorzystaniem sprzętu audiowizualnego: kamera - rzutnik.

 

 

Miejsce usługi
Miejsce usługi

Sushi Akademia, ul.Kochanowskiego 23 / róg Rudnickiego, Warszawa

Warunki pogodowe
Warunki pogodowe

Pogoda nie ma wpływu na realizację usługi.

Czas
Czas

4 do 5 godzin

Przeznaczenie prezentu
Przeznaczenie prezentu

1 osoba

Rezerwacja
Rezerwacja

Dane kontaktowe do Organizatora widoczne będą na zakupionym Voucherze.

Okres ważności
Okres ważności

12 miesięcy od daty nabycia

Dodatkowe informacje
Dodatkowe informacje

Na realizację usługi weź ze sobą wydrukowany voucher !

Odzież
Odzież

Ubranie, w którym czujesz się dobrze.

OPINIE

Prawdziwi klienci. Autentyczne przeżycia. Szczere opinie.