Prezent dla miłośnika trunków: degustacja rzemieślniczych destylatów w gorzelni Podole Wielkie na Pomorzu (ok. 1,5 h). Podaruj sekrety wytwarzania wódki i okowity!
Obranie kierunku na jedną z nielicznych ocalałych gorzelni rolniczych w Polsce przypomina podróż w czasie z możliwością zachłyśnięcia się duchem tradycji! W Podolu Wielkim osoba obdarowana voucherem pozna sekret tego, co kryje się za ideą „od pola do butelki”. Charyzmatyczny przewodnik zabierze jego lub ją w podróż po całym procesie produkcji – od zacierania zbóż i ziemniaków z własnych pól, przez fermentację, aż do finalnej, powolnej destylacji w miedzianej kolumnie. Otwórz przed bliską osobą furtkę, prowadząca do tajemnic powstawania niefiltrowanych, naturalnych alkoholi rzemieślniczych!
Podaruj smak tradycji!
Podole Wielkie to gospodarstwo rolne i gorzelnia rolnicza na Pomorzu, kultywujące ponad 150-letnią tradycję wytwarzania destylatów. Firma realizuje ideę „od pola do butelki” – wszystkie surowce (zboża, ziemniaki) pochodzą z własnych upraw, a gotowe okowity i wódki są w 100% naturalne, bez dodatków i filtracji. Produkcja opiera się na tradycyjnych metodach, w tym powolnej destylacji w miedzianej kolumnie. Gorzelnia Podole Wielkie stanowi jeden z nielicznych w Polsce przykładów, gdzie można zobaczyć na żywo, jak z lokalnych surowców powstają rzemieślnicze alkohole Premium, butelkowane i etykietowane ręcznie.
Ważne informacje
Inne informacje
Grupa maksymalnie około 10 osób, jeżeli jest więcej organizujemy drugą turę. To względy bezpieczeństwa - gorzelnia jest stale pracującym zakładem
Podole Wielkie to gospodarstwo i gorzelnia w jednym. Tu realizuje się ideę „od pola do butelki” – tak powstają wyjątkowe produkty: okowity i wódki. Położona na Pomorzu w odległości 20 km od wybrzeża Bałtyku wytwórnia cieszy się ponad 150-letnią tradycją. Wszystkie komponenty produkowanych destylatów pochodzą z własnych pól. Zebrane w nich surowce (zboża i ziemniaki) są poddawane procesowi fermentacji, a następnie powolnej destylacji w pękatej, miedzianej kolumnie. Alkohole Podola Wielkiego nie zawierają żadnych dodatków, nie są filtrowane, a gotowy wyrób jest butelkowany i etykietowany ręcznie. Na terenie Podola Wielkiego macie możliwość wysłuchania opowieści i zobaczenia, w jaki sposób funkcjonuje jedna z nielicznych ocalałych gorzelni rolniczych w Polsce. Tutaj prześledzicie cały proces produkcyjny od zacierania, przez fermentację do finalnej destylacji. Wycieczka zwieńczona zostanie degustacją wybranych alkoholi.
Inni klienci również kupili