Trzydaniowa kolacja VIP w Werandzie dla 2 osób to rozkosz dla podniebienia. W artystowskiej atmosferze obdarowani spróbują wyrafinowanych dań i molekularnego deseru!
Artystyczne wnętrza inspirowane belle époque staną się tłem degustacji kulinarnych arcydzieł! W bydgoskiej Werandzie każde danie to odrębna opowieść snuta przez Szefa Kuchni Kamila Wełnica – od krewetek tygrysich w sosie maślanym, przez aromatyczny żur na własnym zakwasie, po soczysty stek z polędwicy wołowej. Finałem tej gastronomicznej uczty będzie spektakularny deser molekularny, przygotowywany przy stoliku z użyciem ciekłego azotu – prawdziwe show kulinarne!
Trzydaniową kolację warto rozpocząć od wyboru przystawki – może to być delikatne foie gras na domowej brioche z puree z modrej kapusty lub tatar z tuńczyka z awokado marynowanym w marakui. Następnie goście mogę spróbować aromatycznej zupy, by przejść do dania głównego – polędwicy z dorsza atlantyckiego z czarnym kawiorem lub cienko rozbitej cielęciny. Zwieńczeniem kolacji będzie efektowny molekularny deser lodowy, przygotowywany przy stoliku z dodatkiem alkoholu lub bez – niezapomniany spektakl dla zmysłów!
Podaruj wieczór pełen smaków i molekularnej magii!
Weranda to nastrojowa restauracja w centrum Bydgoszczy, działająca przy Hotelu Bohema – jedynym pięciogwiazdkowym obiekcie w regionie. Miejsce wyróżnia się wyrafinowanymi kompozycjami smakowymi, szacunkiem do wysokiej jakości produktów oraz artystowskimi wnętrzami inspirowanymi epoką belle époque. W menu goście znajdą klasyki światowej kuchni, sezonowe inspiracje oraz kreacyjne dania autorstwa Szefa Kuchni. Restauracja oferuje przepiękny widok na Park Kazimierza Wielkiego i zapewnia relaks w wyjątkowym otoczeniu.
Ważne informacje
Inne informacje
Wymagana jest wcześniejsza rezerwacja. Przy rezerwacji podaj Organizatorowi 6-cio cyfrowy numer kuponu. Na realizację zabierz ze sobą voucher podarunkowy. Odwołanie rezerwacji później niż 24 godzin/y przed planowaną realizacją, będzie skutkować uznaniem usługi za zrealizowaną.
Weranda to bydgoska restauracja ulokowana w pobliżu Parku Kazimierza Wielkiego. Tym, co z pewnością wyróżnia to miejsce na tle innych lokali gastronomicznych, jest jego wystrój; atmosfera bogatego mieszczańskiego domu z okresu belle époque doskonale zazębia się z większością okoliczności wizyty w restauracji, takich jak urodziny, spotkanie biznesowe czy romantyczna kolacja. Dania przygotowywane przez tutejszych kucharzy są sumą lat doświadczeń oraz artystycznego zmysłu. Właśnie dlatego wszystkie potrawy zmówione z karty menu zaskakują nie tylko wyrazistym, soczystym smakiem, ale i wizualną prezencją.