Warsztaty doboru wina do jedzenia z Tomem Eklerem

  • Warsztaty doboru wina do jedzenia z Tomem Eklerem
  • Warsztaty doboru wina do jedzenia z Tomem Eklerem
  • Warsztaty doboru wina do jedzenia z Tomem Eklerem
  • Warsztaty doboru wina do jedzenia z Tomem Eklerem
  • Warsztaty doboru wina do jedzenia z Tomem Eklerem
Lokalizacja: Warszawa
Czas trwania całej usługi: 4-5 godzin
Wybierz wariant cenowy:
Do koszyka Dodaj do ulubionych
Cechy oferty:
voucher ważny 12 miesięcy darmowa wymiana szybka dostawa 30 dni na zwrot

Zapraszamy na nowy, absolutnie fantastyczny i nietuzinkowy kurs dobierania win do potraw.  

Tom Ekler, niekwestionowany specjalista w świecie gastronomii zaprezentuje praktyczną sztukę łączenia wina z jedzeniem. Czym kierować się przy doborze trunku do menu? Jak dokonywać zakupów? Jak wybierać wino w restauracji? I wreszcie jak zaskoczyć swoich gości, podkręcając doskonałość jedzenia winem i na odwrót... Na przykładzie wyselekcjonowanych gatunków win i dobranych do nich potraw, pokażemy co brać pod uwagę, aby smaki wzajemnie się balansowały i nie przytłaczały, a stanowiły doskonałą całość. Podczas szkolenia przejdziecie przez panel teoretyczny, degustację 6 rodzajów win oraz w kulinarnej części praktycznej samodzielnie otworzycie ostrygi, przygotujecie krewetki i współ przyrządzicie rostbef i deser.

Prowadzący - doświadczony manager, gastronom, specjalista w świecie win (certyfikat znajomości wina WSET poziom 3) z blisko 17 letnim doświadczeniem w renomowanych restauracjach. Pracował między innymi w: - L’Ortolan Restaurant 1 Gwiazdka Michelin, 4 rozety AA - Charingwotrh Manor Hotel 4**** De Luxe - Brassica Restaurant (by Cass Titcombe) Beaminster, Dorset, UK - Charingwotrh Manor Hotel 4**** De Luxe Chipping Campden, Gloucestershire, UK - Gravetye Manor Relais & Châteaux 4 rozety AA, 1 gwiazdka Michelin West Sussex, UK

Wykształcenie: Dyplom BA (z najwyższym wyróżnieniem) Międzynarodowa Sztuka Kulinarna; University of West London

Dyplom FDA Gastronomia i Obróbka Żywności; Thames Valley University, Londyn

Dyplom (z wyróżnieniem) z Wiedzy o Winie i Napojach Spirytusowych – poziom zaawansowany;  Wines and Spirits Education Trust (WSET), Londyn

Na szkoleniach kursanci pracują w maksymalnie 3-osobowych grupach i każdy z uczestników bierze czynny udział w przygotowaniu wszystkich potraw. Dzięki temu podziałowi w trakcie 4-godzinnego kursu jesteśmy w stanie przekazać całą niezbędną wiedzę oraz przyrządzić określoną liczbę dań. 

 

W programie: - Tapenada i ailoli na croutonach + oliwki, orzeszki, warzywne antipasti - Fino sherry - Krewetki z patelni w chilli, czosnku, imbirze i kolendrze - Gewurztraminer z francuskiej Alzacji - Lekko krwisty rostbef z pieca w tymianku i oliwie truflowej z sosem z zielonego pieprzu i sałatą z vinaigrette- Luccarelli Primitivo Puglia, Włochy - Lody domowe z balsamico i blanszowanymi orzechami włoskimi podane z karmelizowanymi winogronami - Słodki Mucadet - Deska serów europejskich z dodatkami - Porto Passadouro Tawny Reserva, Portugalia

Miejsce usługi
Miejsce usługi

Instytut Sztuki Kulinarnej ul. Postępu 5, Warszawa

Warunki pogodowe
Warunki pogodowe

Pogoda nie ma wpływu na realizację usługi

Czas
Czas

4-5 godzin

Przeznaczenie prezentu
Przeznaczenie prezentu

1 osoba

Rezerwacja
Rezerwacja

Dane kontaktowe do Organizatora widoczne będą na zakupionym Voucherze.

Okres ważności
Okres ważności

12 miesięcy od daty nabycia

Dodatkowe informacje
Dodatkowe informacje

Kursy odbywają się w weekend. Na realizację usługi weź ze sobą wydrukowany voucher

Odzież
Odzież

Wygodny ubiór w którym czujesz się dobrze.

OPINIE

Prawdziwi klienci. Autentyczne przeżycia. Szczere opinie.