Warsztaty doboru wina do jedzenia z Tomem Eklerem

  • Warsztaty doboru wina do jedzenia z Tomem Eklerem
  • Warsztaty doboru wina do jedzenia z Tomem Eklerem
  • Warsztaty doboru wina do jedzenia z Tomem Eklerem
  • Warsztaty doboru wina do jedzenia z Tomem Eklerem
  • Warsztaty doboru wina do jedzenia z Tomem Eklerem
Lokalizacja: Warszawa
Czas trwania całej usługi: 4-5 godzin
Wybierz wariant cenowy:
Do koszyka Dodaj do ulubionych
Cechy oferty:
voucher ważny 12 miesięcy darmowa wymiana szybka dostawa 30 dni na zwrot

Zapraszamy na nowy, absolutnie fantastyczny i nietuzinkowy kurs dobierania win do potraw.  

Tom Ekler, niekwestionowany specjalista w świecie gastronomii zaprezentuje praktyczną sztukę łączenia wina z jedzeniem. Czym kierować się przy doborze trunku do menu? Jak dokonywać zakupów? Jak wybierać wino w restauracji? I wreszcie jak zaskoczyć swoich gości, podkręcając doskonałość jedzenia winem i na odwrót... Na przykładzie wyselekcjonowanych gatunków win i dobranych do nich potraw, pokażemy co brać pod uwagę, aby smaki wzajemnie się balansowały i nie przytłaczały, a stanowiły doskonałą całość. Podczas szkolenia przejdziecie przez panel teoretyczny, degustację 6 rodzajów win oraz w kulinarnej części praktycznej samodzielnie otworzycie ostrygi, przygotujecie krewetki i współ przyrządzicie rostbef i deser.

Prowadzący - doświadczony manager, gastronom, specjalista w świecie win (certyfikat znajomości wina WSET poziom 3) z blisko 17 letnim doświadczeniem w renomowanych restauracjach. Pracował między innymi w: - L’Ortolan Restaurant 1 Gwiazdka Michelin, 4 rozety AA - Charingwotrh Manor Hotel 4**** De Luxe - Brassica Restaurant (by Cass Titcombe) Beaminster, Dorset, UK - Charingwotrh Manor Hotel 4**** De Luxe Chipping Campden, Gloucestershire, UK - Gravetye Manor Relais & Châteaux 4 rozety AA, 1 gwiazdka Michelin West Sussex, UK

Wykształcenie: Dyplom BA (z najwyższym wyróżnieniem) Międzynarodowa Sztuka Kulinarna; University of West London

Dyplom FDA Gastronomia i Obróbka Żywności; Thames Valley University, Londyn

Dyplom (z wyróżnieniem) z Wiedzy o Winie i Napojach Spirytusowych – poziom zaawansowany;  Wines and Spirits Education Trust (WSET), Londyn

Na szkoleniach kursanci pracują w maksymalnie 3-osobowych grupach i każdy z uczestników bierze czynny udział w przygotowaniu wszystkich potraw. Dzięki temu podziałowi w trakcie 4-godzinnego kursu jesteśmy w stanie przekazać całą niezbędną wiedzę oraz przyrządzić określoną liczbę dań. 

 

W programie: - Tapenada i ailoli na croutonach + oliwki, orzeszki, warzywne antipasti - Fino sherry - Krewetki z patelni w chilli, czosnku, imbirze i kolendrze - Gewurztraminer z francuskiej Alzacji - Lekko krwisty rostbef z pieca w tymianku i oliwie truflowej z sosem z zielonego pieprzu i sałatą z vinaigrette- Luccarelli Primitivo Puglia, Włochy - Lody domowe z balsamico i blanszowanymi orzechami włoskimi podane z karmelizowanymi winogronami - Słodki Mucadet - Deska serów europejskich z dodatkami - Porto Passadouro Tawny Reserva, Portugalia

Miejsce usługi
Miejsce usługi

Warszawa, ul. Postępu 5 "Skład Bananów"

Warunki pogodowe
Warunki pogodowe

Pogoda nie ma wpływu na realizację usługi

Czas
Czas

4-5 godzin

Przeznaczenie prezentu
Przeznaczenie prezentu

1 osoba

Rezerwacja
Rezerwacja

Dane kontaktowe do Organizatora widoczne będą na zakupionym Voucherze.

Okres ważności
Okres ważności

12 miesięcy od daty nabycia

Dodatkowe informacje
Dodatkowe informacje

Na realizację usługi weź ze sobą wydrukowany voucher

Odzież
Odzież

Strój wygodny

OPINIE

Prawdziwi klienci. Autentyczne przeżycia. Szczere opinie.