Kompleksowy kurs cukierniczy dla amatorów

  • Kompleksowy kurs cukierniczy dla amatorów
  • Kompleksowy kurs cukierniczy dla amatorów
  • Kompleksowy kurs cukierniczy dla amatorów
  • Kompleksowy kurs cukierniczy dla amatorów
  • Kompleksowy kurs cukierniczy dla amatorów
Lokalizacja: Warszawa
Czas trwania całej usługi: 8 spotkań /4 godziny każde
Wybierz wariant cenowy:
Do koszyka Dodaj do ulubionych
Cechy oferty:
voucher ważny 12 miesięcy darmowa wymiana szybka dostawa 30 dni na zwrot

Zapraszamy serdecznie na kompleksowy kurs cukierniczy dla amatorów!

 

Komu dedykowane jest szkolenie?

Przede wszystkim tym, którzy chcieliby nauczyć się podstawowej sztuki cukiernictwa, jak i tym, którzy chcieliby poszerzyć swoją wiedzę i doświadczenie.

Jak wygląda część praktyczna szkolenia?

Pracujecie Państwo w 3 osobowych podgrupach i każda z podgrup wykonuje wszystkie pozycje z menu. W szczegółowym programie znajdą Państwo informacje, które z elementów są wykonywane indywidualnie, a które w grupach.

Gdzie i kiedy odbywa się szkolenie? Wszystkie spotkania odbywają się w Składzie Bananów przy ul. Postępu 5 w Warszawie. Grupa liczy minimum 8, a maksimum 14 osób.  Pod koniec kursu każdy z uczestników otrzymuje pełne materiały szkoleniowe oraz certyfikat ukończenia szkolenia.

Szkolenie poprowadzi Kinga Filipowicz - trenerka z kilkuletnim doświadczeniem. Dba nie tylko o fantastyczny smak swoich deserów, ale również o ich perfekcyjny wygląd. Absolwentka szkolenia o makaronikach w elitarnej Akademii Le Cordon Bleu w Paryżu.

W programie:

O narzędziach cukiernika, czyli „co każdy miłośnik słodkiej kuchni mieć pod ręką powinien”. Przedstawimy Wam te znane i mniej znane, lecz nie mniej przydatne przyrządy. Zaraz po zapoznaniu się z niezbędnikiem cukierniczym rozpoczniemy podróż po galerii słodkich smaków. Na pierwszy ogień kruche ciasto oraz serniki, czyli absolutne „must to know” każdego cukiernika. Nauczycie się jak zrobić idealne kruche ciasto, to słodkie i to słone, czym różni się to na ciasteczka, szarlotkę czy na mazurka.

Zajęcia praktyczne:

  • Krucha Tarta cytrynowa wykończona bezą włoską
  • Tartaletki z nadzieniem straciatelle na cieście półkruchym z fantazyjnym wykończeniem
  • Maślane różyczki – zabawa z kształtem i formą ciasta kruchego

 

Serdecznie zapraszamy!

Miejsce usługi
Miejsce usługi

Warszawa, ul. Postępu 5 "Skład Bananów"

Warunki pogodowe
Warunki pogodowe

Pogoda nie ma wpływu na realizację usługi

Czas
Czas

8 spotkań /4 godziny każde

Przeznaczenie prezentu
Przeznaczenie prezentu

1 osoba

Rezerwacja
Rezerwacja

Dane kontaktowe do Organizatora widoczne będą na zakupionym Voucherze.

Okres ważności
Okres ważności

12 miesięcy

Dodatkowe informacje
Dodatkowe informacje

Na realizację usługi weź ze sobą wydrukowany voucher

Odzież
Odzież

Strój wygodny

OPINIE

Prawdziwi klienci. Autentyczne przeżycia. Szczere opinie.