Kurs Barmański | Warszawa

  • Kurs Barmański | Warszawa
  • Kurs Barmański | Warszawa
  • Kurs Barmański | Warszawa
Ocena:

Lokalizacja: Warszawa
Czas trwania całej usługi: 9 godzin kursu realizowane w ciągu jednego dnia.
Wybierz wariant cenowy:
Do koszyka Dodaj do ulubionych
Cechy oferty:
voucher ważny 12 miesięcy darmowa wymiana szybka dostawa 14 dni na zwrot

Każdy z kursantów uzyska kwalifikacje w zawodzie oraz otrzyma certyfikat w języku polskim i angielskimKurs pozwala na natychmiastowe sprawdzenie umiejętności w praktyce na prawdziwym barze. Wykładowcy to zawodowi barmani.

Program kursu:

I.    Zarys technologii i towaroznawstwa napojów.

1. Stowarzyszenia barmańskie, etyka zawodu barmana:

  • Przegląd towaroznawczy wódek
  • Wódki polskie
  • Whisky
  • Gin
  • Rum

2. Towaroznawstwo i technologia likierów.

II. Historia napojów mieszanych.

1. Genealogia napojów mieszanych:

  • historia cocktaili francuskich
  • historia cocktaili angielskich
  • historia cocktaili USA

2. Historia cocktaili na wybranych przykładach.

  • Bloody Mary
  • Cuba Libre
  • Manhattan
  • Margarita
  • Martini
  • OldFashioned

III. Charakterystyka napojów mieszanych:

1. Fizjologia napojów mieszanych

2. Schemat wzajemnego kojarzenia się składników

3. Coctaile na bazie wódki

4. Coctaile na bazie whisky

5. Coctaile na bazie ginu

6. Coctaile na bazie rumu

7. Drinki sławnych barów i mistrzów świata

IV. Organizacja baru:

  • typy barów
  • urządzenia i sprzęt meblowy będące na wyposażeniu baru
  • wykaz składników obowiązujących w barach
  • miary barowe

V. Technika mieszania napojów gorących:

1. Podstawowe zasady sporządzania napojów gorących.

2. Wygrzewanie szkła i sposoby flambirowania napojów.

3. Sporządzanie napojów gorących na wybranych przykładach:

  • grog
  • krupnik
  • punch
  • mull
  • sangaree

VI. Technika mieszania napojów zimnych:

1. Kolejność czynności sporządzania napojów zimnych.

2. Niezbędny sprzęt wykorzystywany w technice mieszania napojów zimnych:

  • shakery
  • blender
  • szkalnica barmańska

VII. Technika miksowania coctaili:

  • propedeutyka miksologii
  • podstawowe elementy techniki miksowania
  • podstawowe sposoby i metody miksowania:
  • shaking
  • blending
  • building

4. Technika miksowania coctaili 2h:

  • Coctaile na bazie wódki czystej
  • Coctaile na bazie whisky
  • Coctaile na bazie ginu
  • Coctaile na bazie rumu
  • Coctaile na bazie tequili

5. Dodatki uzupełniające oraz zamienniki używane w miksologii:

  • modyfikatory (likiery, kremy)
  • bonifikatory (bittersy)
Miejsce usługi
Miejsce usługi

ul. Żelazna 87/203, Warszawa, adres kursu może ulec zmianie. Podawany jest każdorazowo w momencie rezerwacji.

Czas
Czas

9 godzin kursu realizowane w ciągu jednego dnia.

Prezent dla
Prezent dla

1 osoba

Rezerwacja
Rezerwacja

Dane kontaktowe do Organizatora widoczne będą na zakupionym Voucherze.

Okres ważności
Okres ważności

12 miesięcy

Inne ważne informacje
Inne ważne informacje

Kursy odbywają się ok. 2 razy w miesiącu ( w weekendy). Terminy znajdują się na stronie www.cezelazna.pl. Jedynie uprzedni kontakt telefoniczny upoważnia do odbycia szkolenia w danym terminie.